Cep Telefonlarının Sağlık Açısından Zararları

Sağlık

12 Ocak 2015 yazan BaTTy

Çağımızda herkesin artık bir cep telefonu var. Sürekli yanımızda taşıdığımız, sürekli kullandığımız bu cep telefonlarının sağlık açısından zararları nelerdir, biliyor musunuz peki?

Cep telefonları kapalı şekilde cebimizde dururlarken bile sürekli veri bağlantısı sağlarlar. Sürekli maruz kalınan bu durum kalbinize ve beyin dalgalarınıza etki edecektir. Bu yüzden günde en az 2 saat boyunca cep telefonunuzdan uzak durmanız gerekiyor. Uzun süre telefon ile konuşan biriyseniz mutlaka bir kulaklık edinmelisiniz. Bitmeyen konuşmalar kulak sorunlarına yol açabilirler. Uzun süre telefonla konuştuğunuzda kulak zarı içerisinde bakteri üremesi 20 katına çıkıyor. Ki bu miktar devamlı hale gelirse -kulak sağlığınız ciddi bir şekilde bozulabilir. En ideal telefonla konuşma yöntemi, diyafonda konuşmak.

Cep telefonunuzu taşırken dikkat edin. Birçok kişi cep telefonunu ceket veya montunun üzerinde taşımakta. Bu sağlığa oldukça zararlıdır. Kalbe yakın tutulan cep telefonları, kalp atış ritmini bozabilir. Mümkün olduğunca kalbinizden ve başınızdan uzakta taşımalısınız. Örneğin; sağ pantolon cebinde. Bu şekilde taşıyarak mikrodalga radyasyon emilimini en aza indirebilirsiniz. Titreşim de cep telefonlarının sağlık açısından zararları arasında yer almakta. Yapılan bir araştırmaya göre titreşimdeki cep telefonları arandığında o an vücuttaki bağışıklık sistemi ve onarım sistemi hücrelerinin büyük bir kısmı ölüyor. Tabii, siz cep telefonlarını ne kadar dikkatli kullanırsanız, kullanın; baz istasyonları yakınında bir yerde yaşıyorsanız radyasyon emiliminden kaçamazsınız. Çevrenizdeki baz istasyon kurulumlarına tepki göstermelisinizdir. Oldukça önemsiz görülen bu durum ileride kanser hastalıklarına yakalanma riskinizi büyük ölçüde arttırıyor. Ancak belirttiğimiz şekilde kullanarak cep telefonunun zararlarını en aza indirebilirsiniz. Bunun için en etkili yöntem gün boyu yanınızda duran cep telefonunuzu geceleri en az 1 metre uzağınıza koymaktır. Sağlıklı bir yaşam için bu tavsiyeleri dikkate alın.

Yorumlar (0)

siz ne düşünüyorsunuz?